sâmbătă, 22 septembrie 2018

Cumințenia Pământului

Stimate Domnule Cioloș,

Nu mi-ați fost nici o dată simpatic. V-am privit cu suspiciune instantă din momentul în care am auzit prima dată de dumneavoastră - când v-a pus președintele Băsescu în funcția de Comisar European. Pentru Agricultură. Pe șustache ca pe domnul Tőkés, vicepreședinte al PE.
Apoi m-a enervat la culme felul țărănesc în care vorbiți; nu, nu la modul ăsta - și eu vorbesc cu perfectul simplu. M-a enervat pentru că atunci când ai o anvergură prin care vorbești cu toată țara folosești limba pe care o au în comun toți: limba română literară (să ia aminte mai ales reporterii de știri de la Cluj).Nu-mi place nici fața dumneavoastră devastată de varicelă și, deși nu e corect să mă leg de asta, o spun.

Toate s-au atenuat însă în momentul în care ați devenit prim-ministru în locul domnului Ponta. Dintr-o dată pentru mine ați devenit un om care făcea parte din UE, erați la masă și nu în mocirla noastră de aici zicând că "nu ne lasă UE" sau "ăia de la UE fac și dreg". Erați unul care nu hăhăia, nu făcea glume de autogară, nu avea deliruri mitomane, unul dintre cei din care nu lăcrima românismul sub drapel, de 1 Decembrie.

Dar la un moment dat ceva s-a rupt. Ați făcut o mizerie la fel de mare ca ceilalți, ca România TV, ca Antena 3, ca Realitatea. Ați apărut peste noapte cu ideea colectei pentru sculptură; nu ca să aduceți opera în patrimoniul statului, ci ca să vă măsurați angajamentul electoral. Absolut scârbos. Aș fi donat și eu dacă era într-adevăr pentru răscumpărare și, mai ales, aș fi ștampilat cu 10 mâini dacă spuneați drept că cineva are nevoie să vadă care e susținerea publică pentru guvernul dumneavoastră. Așa... m-ați pierdut ca votant "pentru". Ar fi fost prima dată când votam pentru cineva în alegerile interne, nu împotriva altcuiva (prima dată prima dată am făcut ceva inimaginabil, am votat la europarlamentare partidul doamnei Udrea pentru că era singurul din România care îl susținea de domnul Juncker la președinția Comisiei Europene).

Cred că sunteți viitorul prim-ministru. Sau, mă rog, prim-ministrul de după alegeri. Am văzut la TV cum multinaționalele olandeze și mai ales franceze, plus Seoroș, etc vor să pună la putere un partid mic și ușor de controlat pentru a le servi interesele economice, așa că îmi e clar de cine le e frică celor de acum.

Vă scriu pentru că nu e nici o diferență între colecta pentru Cumințenia Pământului și referendumul pentru familia tradițională. Ca să vă rog să nu mai faceți, și să vă rog să mă convingeți ca în 2024 să votez pentru dumneavoastră.


Niciun comentariu: