sâmbătă, 22 septembrie 2018

Fake News live

    Acum o vreme a fost un incendiu pe la Oradea și lumea-și smulgea părul din cap de durere și suferință. S-a întâmplat să mă uit la TV a doua zi dimineața și să văd în direct procedura Antena 3 de a răstălmăci litera unui eveniment pentru a îi da un spirit complet opus.

     În stânga avem declarațiile auzite de mine în direct și notate cât de fidel am putut; în dreapta avem titlurile mari derulate de post; șocant a fost că titlurile astea se derulau în timp ce martorul era în direct:
                        

                             MARTOR

„mi s-a părut nefiresc cu sclipeau luminițele [pentru un joc de lumini] dar am cunoștințe despre electricitate și mi-am dat seama că e un scurtcircuit”
                           POMPIERI 

 „[În acest stadiu al investigației] nu excludem nici o ipoteză” (abia-ncepuseră)WIKIPEDIA: „A fear appeal is a persuasive message that attempts to arouse fear in order to divert behavior through the threat of impending danger or harm. It presents a risk, presents the vulnerability to the risk, and then may, or may not suggest a form of protective action.”

                        ANTENA 3

„Martor: era nefiresc cum sclipeau luminițele!”
„Anchetă de proporții, controverse uriașe!”
„Imaginile care pot răsturna ancheta!”
„Ipoteză de ultimă oră: posibilă mână criminală!”
„anchetatorii iau în calcul varianta unei mâini criminale!”
„Criminaliștii iau primele probe din cenușă”EU: în cazul ăsta Antena 3 nu a sugerat nici o acțiune de protecție. E doar felul lor de a încerca să depășească România TV și să devină cea mai urmărită televiziune de știri din țară. Felul e același cel al România TV și Realitatea TV.

Niciun comentariu: