joi, 4 august 2011

Eroare fatala de parsare: 'unknown protocol: c'

Procedura aleasă de contractorii MF pentru verificarea şi semnarea digitală a Declaraţiei 112 e sigur de vină pentru primul meu fir de păr alb, pe care l-am remarcat zilele trecute.
Nu ştiu cine este geniul din spatele maţelor ăstora, cred că o soluţie mai complicată şi mai proastă tehnic era imposibil de găsit. Am văzut că primele versiuni erau cu linie de comandă (partea Matrix a computerelor)!!!
Pentru început, eu am un sistem pe 64 biţi. Nimeni nu spune, în niciun readme sau ceva, că trebuie să instalezi Java pe 32 de biţi. Abia întâmplător descoperi pe net un singur paragraf unde spune asta; dar nici la instrucţiuni nu zice, nici erori care să-ţi dea un indiciu, absolut nimic!!!
Apoi, mai e versiunea de Java. Evident trebuie să ai ultima versiune de Java. Numai că ultima versiune de Java 6 !!! GOD!!! cu Java 7 pur şi simplu nu porneşte!!!
Apoi mai e celebra eroare de parsare din titlu. Evident, dezvoltatorii spun că e un bug din JRE, ei n-au nicio vină, şi să iei ultima versiune de Java (again, uită să precizeze că de Java 6). Sigur că am instalat şi dezinstalat la versiuni de Java de mi-au ieşit ochii şi nimic. Până am avut o sclipire de geniu şi am modificat numele folderului din "Declaraţii" în "Declaratii". Fără diacritice a mers ca prin farmec. Bug de la Java, ă? B-( !!!

5 comentarii:

Sleepy spunea...

Pai la stat ca sa faca ceva in domeniul IT se face o licitatie. Asa ca ori a castigat o firma de-a casei, ori a castigat o firma pe bune, dar care a avut un pret mic, ceea ce i-a facut sa nu depuna prea mari eforturi.
In alta ordine de idei: abia acum primul fir de par alb???? Mie mi-a iesit primul acum 2 ani! I hate U!

Abc Sjf spunea...

Ce mi-e acu', ce mi-e acu' doi ani... Chiţi ce să mai zică?

Daniel spunea...

Va multumesc !

Abc Sjf spunea...

După 10 ani, aceeași problemă?

Anonim spunea...

Atentie si la denumirea fisierului care se incarca in validator. Nu trebuie sa contina spatii, altfel genereaza aceeasi eroare "fatala de parsare, protocol c